موضوع توجه به منجی و موعود از جدیترین موضوعاتی است که باید به آن پرداخته شود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، حجتالاسلام مصطفی رستمی همزمان با آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج) در نشست علمی عهد و پیمان استادان دانشگاهها گفت: ما در عصری به سر میبریم که بهواسطه حوادث مختلف تزلزل جدی در بنیاد نظریههای مدعی قطعیت به وجود آمده است که یکی از این حوادث شیوع بیماری کرونا و تبعات فکری نظری و اندیشههای این شیوع در فضا و ساحت فکر و اندیشه است.
وی ادامه داد: بسیاری از نظریههای مدعی جهانشمولی، مدعی آرمانگرایی و مدعی ارائه آرمانشهر مطلوب بشری، امروزه بهصورت جدی به چالش کشیده شدهاند و هم ناکافی بودن، ناقص بودن و ناتوان بودن ساحت علم بشری برای پاسخگویی به نیازهای ماده و طبیعی به اثبات رسیده و هم مدتهاست تشت رسوایی این نظریهها در پاسخگویی به نیازهای درونی بشر و نیازهای معنوی بشر و نیازهای حقیقی بشر از بام افتاده است و همینکه مدیریتهای ناکارآمد چه در عرصه نظامهای اداری کشورها و چه در عرصه نظام بینالمللی و مدیریتهای تمامیتخواه، مدیریتهای مدعی دیگر خواهی در درون دیکتاتور مآب، ناکارآمدی خود و ناکافی بودن خودشان را به منصه ظهور رساندند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها عنوان کرد: موضوع توجه به آن عنصر نجاتبخش و توجه به آن منجی حیاتبخش و توجه به آن موعود امتها و ادیان بهصورت جدیتری فضای طرح و ارائه و تبلیغ و بازگویی را پیداکردهاند و از همینجا مسئولیت همهکسانی که ردای علم بر تن کردهاند جدیتر است.
حجت الاسلام رستمی بیان کرد: به تعبیر زیبای امیرالمؤمنین آنچه در دین اسلام مسئولیت آور است نه قدرت و طاقت بلکه علم است و این نه بر علمای قادر بر ایجاد یک نظام اجتماعی بلکه خود علم تکلیف میآورد که بر اساس این تکلیف برای ایجاد این نظامهای اجتماعی ادارهکننده جوامع بشری باید حرکت اتفاق بیفتد و این اولین مسئولیت این حرکت به دوش دانشمندان است.
وی با تأکید بر سخنان مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم اظهار کرد: ما بهنوعی به تعبیر دقیق و حکیمانه بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری هم نسبت به خودسازی و هم نسبت به دعوت دیگران و توجه خود و جامعه پردازی و هم نسبت به حرکت درآوردن تمام ظرفیتهای اجتماعی بهخصوص ظرفیتهای عالی که در نظام اجتماعی جامعه مسلمان برای تمدن سازی وجود دارد، مسئولیتهای فراوانی داریم. این سه بخش خود جامعه و تمدن برای مقدمه سازی طلوع خورشید ولایت عظما است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم، اساتید ما و دانشگاههای ما در این عرصه مسئولیتهای بزرگی دارند بهخصوص در این دوره اضطرار که احساس نیاز به آن منبع لایتناهی و آن منبع غیر عاجز در مقابله و مواجهه با مشکلات را جدیتر احساس میکند و فرصت برای طرح آن دیدگاه مهدویت، دیدگاه آمدن و ذخیره بودن بقیهالله که خدا برای بشر آن را ذخیره کرده است و آنکسی است که بناست تمام ظرفیتها را به فعلیت درآورد و تمام گنجینههای مادی و معنوی را استخراج کند و تمام گنجینههای مادی و عقلی را به ظهور برساند که بر اساس آن سعادت حقیقی بشر رقم بخورد.
حجتالاسلام رستمی با اشاره به مسئولیت استادان و دانشگاهیان در این حوزه افزود: اگر ما همت کنیم و اراده کنیم، توفیق هم از جانب خداوند تبارکوتعالی همراه خواهد شد و به بخشی از وظایفی که در این حوزه داریم عمل کارخواهیم کرد.
وی ادامه داد: در این فرصت محدودیت فعالیتهای حضوری و فیزیکی وجود دارد، از طرفی فرصتهای مجازی فرصتهای ارزانتر و سهلالوصولتر و فراهمتر برای برگزاری نشستهای معرفتی با اساتید و با دانشجویان است، دفاتر هماندیشی اساتید دانشگاهها و مجموعههای مختلف تشکلهای استادی در این حوزه قطعاً کارهای قابل انجام فراوانی دارند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: پس از عبور از این مراحل، محدودیتهای ناشی از شیوع ویروس کرونا، برگزاری اردوها و بیان بخشها و قالبهایی که دانشجویان در این حوزهها نیاز به تأمل دارند، جز موضوعات جدی است که اساتید بر آنها واقف هستند که مدعیان مهدویت و شبهه افکنان در اصل مهدویت فعالیتهایشان کم نیست و فضای مجازی جولانگاه آنهاست و فعالیتهای هر استادی در قالبهایی که در اختیارش است از جزء ضرورتهاست و انشالله عزیزان در این بخش به توجه ویژهای کنند.
وی گفت: در نهایت معرفی ذخایر غنی که در حوزه تألیفات مقالات مجموعههای مکتوب در این عرصهها در قالب معرفی کتاب و ارائه بانکهای اطلاعاتی و کتابخانهها داریم که میتواند به دانشجویان کمک خوبی کند. همچنین هدایت پایاننامههای دانشجویی و توجه علوم انسانی جز موضوعاتی است که اساتید میتوانند در هدایت دانشجویان به آن توجه کنند.
انتهای پیام/4084/
انتهای پیام/